Bushouders eisen verhoging tarieven

paramaribo

PARAMARIBO – Bushouders, die de verschillende routes onderhouden, eisen dat de
tarieven worden verhoogd. Een stadsrit kost nu SRD 12,50. Volgens de bushouders zijn de nieuwe tarieven gebaseerd op de huidige koersontwikkeling, de benzineprijzen en onderhoudskosten. De bushouders vertellen dat het huidige tarief is berekend op SRD 34 voor een liter diesel, maar dat deze prijs al lang is achterhaald. De bushouders vertellen dat indien zij de prijzen marktconform moeten houden een stadsrit tussen de SRD 30 en SRD 40 zal bedragen. 

De bushouders zeggen dat zij willen rijden tegen nieuwe tarieven. Ook zijn zij niet meer geïnteresseerd in de brandstofcompensatie. Volgens de bushouders horen zij ook niets van de Particuliere Bushouders Organisatie (PLO). De bushouders zijn van mening dat de PLO met spoed een algemene ledenvergadering (ALV) moet uitschrijven om de problemen te bespreken met de bushouders. Ook vinden de bushouders dat zij niet meer uitkomen met de huidige tarieven. “Wij maken ook deel uit van de samenleving en worden ook geconfronteerd met de torenhoge winkelprijzen”, zegt een bushouder.
De bushouders willen dat de overheid ervan afstapt de sector te subsidiëren. Zij zijn van mening dat het beter is dat de samenleving gesubsidieerd wordt. “Wij willen dat onze tarieven marktconform worden, omdat wij maanden wachten voordat de overheid onze subsidie uitbetaalt, wat maakt dat het geld ontwaardt”, aldus de bushouders.

Volgens de bushouders weten zij ook dat indien zij zullen rijden tegen nieuwe tarieven deze zwaar zullen drukken op de portemonnee van de samenleving, maar zij zeggen dat het de taak is van de overheid om de bevolking te subsidiëren…[+]