Celtics naar tweede ronde play-offs

Celtics naar tweede ronde play

BASKETBAL – Boston Celtics heeft de tweede ronde van de play-offs in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA bereikt. In eigen huis versloegen ze Miami Heat met 118-84 en beslisten zo de onderlinge strijd in de play-offs van de Eastern Conference met 4-1.
“Er is aardig wat geschiedenis tussen ons”, sprak Celtics-speler Jaylen Brown na afloop. Brown was goed voor 25 punten en daarmee topscorer voor de Celtics. “Maar uiteindelijk moeten we gewoon de klus klaren en maakt het niet tegen wie we spelen”, voegde Brown eraan toe. Boston, dat als eerste eindigde in de reguliere competitie, neemt het in de tweede ronde van de play-offs op tegen de winnaar van het duel tussen Cleveland Cavaliers en Orlando Magic.
Dallas Mavericks won de vijfde wedstrijd in de play-offs van de Los Angeles Clippers met 123-93. Luka Doncic maakte 35 punten voor de bezoekers uit Dallas. Doncic speelde met een lichte knieblessure en gaf toe dat het “niet helemaal goed voelde.” Het hield de Sloveen niet tegen om in de tweede helft de wedstrijd over te nemen. “Maar als de wedstrijd eenmaal van start is en de adrenaline de pijn stilt, dan wil je simpelweg winnen”, voegde Doncic, die in de tweede helft twintig punten scoorde, eraan toe.
Die hebben met een 3-2-voorsprong nog een zege nodig om de volgende ronde in de play-offs te bereiken. De zesde wedstrijd is vandaag in Dallas. Bij de Clippers ontbrak Kawhi Leonard voor de derde wedstrijd in de play-offs door een knieblessure. (De Telegraaf)…[+]