Chelsea betaalt meer dan 30 miljoen voor Braziliaanse tiener

Chelsea betaalt meer dan 30 miljoen voor Braziliaanse tiener

VOETBAL – Estêvão William verlaat Palmeiras voor Chelsea. De clubs hebben een akkoord bereikt over een transfersom van meer dan dertig miljoen euro, melden onder meer Sky Sports en de BBC.

Chelsea betaalt een transfersom van omgerekend 33,7 miljoen euro voor de zeventienjarige buitenspeler. Het bedrag kan door bonussen nog oplopen. Uit het grote bedrag spreekt hoeveel potentie in de jongeling gezien wordt. Estêvão speelde nog maar zeventien wedstrijden in het eerste elftal van Palmeiras en scoorde daarin drie keer.

De linksbenige rechtsbuiten staat te boek als een van de grootste talenten van zijn generatie in Brazilië. Hij debuteerde in november vorig jaar voor Brazilië Onder-7 en sloot al een grote sponsordeal met Nike. Zijn komst sluit aan op de nieuwe transferstrategie van The Blues. Chelsea kocht met Andrey Santos, Deivid Washington, Angelo en Kendry Paez recent al veel talenten uit Zuid-Amerika. De huidige nummer zes van Engeland moet daar in de komende seizoenen de vruchten van gaan plukken. (VI)…[+]