Colombia aast op tweede Copa America kampioenschap

Colombia-aast-op-tweede-Copa-America-kampioenschap

VOETBAL – Colombia wil het eindtoernooi van het Copa America op zijn naam schrijven, maar moet eerst langs Uruguay gaan. In de halve finale zal Colombia vandaag uitkomen tegen Uruguay. De wedstrijd staat geprogrammeerd voor 21.00 uur (Surinaamse tijd).

Bondscoach Nestor Lorenzo zegt dat Colombia niet tevreden zal zijn tenzij het de Copa America wint. Colombia is in vorm op het toernooi en is op een ongeslagen reeks van 27 wedstrijden na zijn dominante 5-0 overwinning op Panama in de laatste ronde. Het heeft tot nu toe – op één na – alle wedstrijden in de Copa America gewonnen. Tegen Brazilië speelde Colombia zijn laatste groepswedstrijd gelijk (1-1) en eindigde als groepshoofd in groep D.

Colombia heeft de Copa America slechts één keer eerder gewonnen, in 2001. Lorenzo wil een einde maken aan het 23 jaar kampioenschap droogte. “Het kampioenschap halen zal als succes gezien worden en niets anders. Het is geen ingewikkelde formule. Wij moeten vanaf nu nog twee wedstrijden winnen.” Lorenzo wil eerst van Uruguay winnen en daarna de finale.

Bondscoach Marcelo Bielsa van Uruguay is voorbereid. “Colombia heeft een goed team. Een team met veel doelpuntenmakers, wat niet normaal is.” Bielsa geeft verder aan dat zijn team voorbereid is en wil ook de finale halen. Uruguay heeft al vijftien keer de Copa America gewonnen en gaat voor de zestiende titel. …[+]