De Minaur wint Libéma Open

De Minaur wint Libéma Open

TENNIS – Nadat de voorbije twee edities van het Libéma Open een Nederlandse winnaar kregen, komt de winnaar dit jaar letterlijk van de andere kant van de wereld. Alex de Minaur uit Australië won in de finale van de Amerikaan Sebastian Korda met 6-2 en 6-4.

De Minaur verkeert al een tijdje in goede vorm. Op Roland Garros bereikte hij mede dankzij een knappe zege op Daniil Medvedev de kwartfinale, waarin de latere finalist Alexander Zverev hem de baas was. In Rosmalen trok de nummer 11 van de wereld die vorm door. Hij leverde op weg naar de eindstrijd geen set in en hoefde dat ook tegen Korda niet te doen.

De nummer 26 van wereld, in de halve finale nog te sterk voor Tallon Griekspoor, kon in de eerste set mee tot 2-2, maar daarna ging het snel. De Minaur stond in de laatste drie games van de eerste set slechts twee punten af. De tweede set kende een gelijkaardig verloop, want wederom maakte De Minaur pas vanaf 2-2 het verschil. Deze keer ging hij niet zo eenvoudig naar de setwinst. Korda brak bij 5-3 zelfs nog terug, maar De Minaur reageerde onmiddellijk en trok de set en de toernooiwinst over de streep. (De Telegraaf)…[+]