Deel van Siberische residentiewaar Poetin “baadde in hertenbloed” verwoest door zware brand

Deel van Siberische residentie

RUSLAND – In één van de residenties van de Russische president Vladimir Poetin (71), in de Siberische regio Altaj, is naar verluidt brand uitgebroken. Dat beweert het Russische Telegramkanaal Sirena. Op foto’s van de brand, die niet onafhankelijk geverifieerd zijn, is te zien hoe een van de gebouwen zo goed als volledig vernield is.
Volgens Sirena brak de brand uit in een van de gebouwen van de residentie, gelegen in het dorp Ongoedaj in de autonome republiek Altaj. Het is voorlopig niet bekend hoe de brand is ontstaan. Het Telegramkanaal onderzocht de foto’s van het incident nadat ze verspreid werden door Russische bloggers. Het Ministerie van Noodsituaties in Altaj wil de brand voorlopig niet bevestigen.
De residentie zou in 2010 gebouwd zijn en is officieel eigendom van de Russische gasreus Gazprom. In 2011 onthulden journalisten van de Russische onafhankelijke krant Novaja Gazeta dat de residentie eigenlijk bedoeld is voor “de recreatie van Russische topambtenaren”, onder wie dus Poetin. De Russische president zou er zijn vakanties doorbrengen en ontving er ooit de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi.
Over het villacomplex doen heel wat geruchten de ronde. Zo zou er een boerderij zijn waar edelherten worden gefokt. In april 2022 beweerde het Russische onderzoeksmedium ‘Projekt’ immers, dat Poetin in het bloed van de dieren zou baden. Dat zou niet alleen goed zijn voor het cardiovasculair systeem, maar zou ook de huid verjongen en het libido verhogen.
Onder de residentie zou zich bovendien een gigantische nucleaire bunker bevinden waarin “zeker 100.000 mensen” kunnen schuilen. De informatie is uiteraard nooit bevestigd. (HLN)…[+]