Djokovic bereikt vierde ronde Wimbledon

LONDON, ENGLAND - JULY 06: Novak Djokovic of Serbia plays a forehand against Alexei Popyrin of Australia in the Gentlemen's Singles third round match during day six of The Championships Wimbledon 2024 at All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 06, 2024 in London, England. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

TENNIS – Novak Djokovic heeft de vierde ronde van Wimbledon bereikt. De Serviër knokte zich terug van een achterstand tegen de Australiër Alexei Popyrin.

Djokovic was in vier sets te sterk voor Popyrin: 4-6, 6-3, 6-4 en 7-6 (3). De nummer twee van de wereld besliste de partij na drie uur en acht minuten op zijn tweede matchpoint. In de eerste set had Djokovic, die nog altijd met een brace om zijn onlangs geopereerde knie speelde, het lastig tegen Popyrin. De mondiale nummer 47 pakte de eerste set via één break.

Djokovic knokte zich vervolgens terug en had in de volgende sets telkens aan één break voldoende. In de vierde set ging het lang gelijk op, maar bleek de 24-voudig grandslamwinnaar de sterkste in de tiebreak. In de vierde ronde neemt Djokovic het op tegen Holger Rune. De Deen bezet de vijftiende plaats op de wereldranglijst. Ook Alexander Zverev bereikte de vierde ronde. De als vierde geplaatste Duitser had daarvoor wel een lange tiebreak nodig tegen de Brit Cameron Norrie: 6-4, 6-4 en 7-6 (15). (Nusport)…[+]