Djokovic zonder te spelen naar halve finales Wimbledon

Djokovic-zonder-te-spelen-naar-halve-finales-Wimbledon

TENNIS – Novak Djokovic heeft woensdag zonder te spelen de halve finales van Wimbledon bereikt. De Serviër zou het in de kwartfinale opnemen tegen Alex De Minaur, maar die meldde zich woensdag geblesseerd af voor de partij.

Daardoor kwam Djokovic woensdag dus niet in actie op het centercourt in Londen, waar hij eerder deze week nog een veelbesproken toespraak gaf. De voormalige nummer één van de wereld liet van zich horen richting de aanhangers van zijn tegenstander Holger Rune.

Djokovic baarde opzien toen hij na zijn zege plaatsnam achter de microfoon op het veld. “Tegen alle mensen die mij niet respecteren, wil ik alleen maar zeggen: fijne avond”, zei Djokovic cynisch. “Ik heb voor hetere vuren gestaan, jullie kunnen me niet raken.” De fans op Wimbledon zien Djokovic nu pas weer op vrijdag terug op het heilige gras. Dan neemt hij het op tegen Taylor Fritz of Lorenzo Musetti.

Voor De Minaur eindigt Wimbledon in mineur. De 25-jarige Australiër raakte geblesseerd toen hij in de vierde ronde tegen Arthur Fils zijn matchpoint benutte. Hij kwam ten val en belandde op zijn heup. De Minaur trok zich woensdag een paar uur voor de kwartfinale terug.

“Ik ben er kapot van. Ik voelde een luide knal tijdens de laatste drie punten van mijn wedstrijd tegen Fils. Gisteren heb ik een scan laten maken en die bevestigde dat dit de blessure was. Ik liep een groot risico om het erger te maken als ik het veld op zou stappen”, zei De Minaur op een ingelast persmoment. “Als ik zou spelen, loop ik een groot risico om de blessure erger te maken.” (Nusport) …[+]