Dode en gewonden door noodweer in Tsjechië en Polen

Dode en gewonden door noodweer in Tsjechië en Polen

POLEN – Door noodweer zijn in Tsjechië en Polen dit weekend een dode en gewonden gevallen. In Tsjechië kwam een persoon om het leven door een vallende boomstam en raakten negen mensen gewond. Ook in Polen vielen meerdere gewonden.

In de stad Nymburk in het noorden van Tsjechië kwam zaterdagavond een 57-jarige man voor zijn huis om het leven door een vallende boomstam. In de hoofdstad Praag liep een man zware verwondingen op toen een boom op hem viel. Ook een tweede persoon raakte gewond.

In een feesttent op een festival in Jihlava, ongeveer 100 kilometer ten zuidoosten van Praag, brak paniek uit toen tijdens de zware storm de stroom uitviel en de tent begon te trillen. Festivalgangers renden naar de uitgang, waarbij meerdere mensen gewond raakten. Volgens het Tsjechische persbureau CTK zijn zeven mensen met lichte verwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

In buurland Polen waaiden in het zuidelijke dorp Radgoszcz twee springkastelen weg door een windvlaag. Hierdoor raakten vier mensen gewond. De slachtoffers zijn tussen de drie en achttien jaar oud, meldt het Poolse persbureau PAP. (NU.nl)…[+]