Drie Nederlandse talenten genomineerd voor Golden Boy-award

Drie Nederlandse talenten genomineerd voor Golden Boy

VOETBAL – Drie Nederlandse talenten zijn in de race voor de Golden Boy-award. Het gaat om Jorrel Hato (Ajax), Ruben van Bommel (AZ) en Ezechiel Banzuzi (OH Leuven).

In de lijst met honderd namen is Ajax hofleverancier van de Eredivisie. Naast Hato zijn Kristian Hlynsson en Carlos Forbs genomineerd. Ook Yankuba Minteh (Feyenoord) en Oliver Braude (SC Heerenveen) maken kans op de prijs die in het verleden werd gewonnen door Matthijs de Ligt (2018) en Rafael van der Vaart (2003).

De grootste kanshebbers om Jude Bellingham op te volgen lijken namen als Lamine Yamal (Barcelona), João Neves (Benfica), Alejandro Garnacho, Kobbie Mainoo (beiden Manchester United), Warren Zaïre-Emery (Paris Saint-Germain). Ook oud-PSV’er Sávio (Girona) staat hoog geïndexeerd. Dean Huijsen, die Nederlandse roots heeft, maar koos voor een interlandloopbaan bij Spanje, is eveneens genomineerd.

De ranking is gebaseerd op de periode oktober 2023 tot mei 2024. Enkel spelers die geboren zijn in 2004 of later komen in aanmerking voor de jaarlijkse prijs. Dit is de eerste lijst met honderd namen, die gedurende het komende seizoen kan veranderen. De redactie van Tuttosport houdt rekening met recente ontwikkelingen, waardoor een goed presterend talent ook opeens op de lijst kan komen te staan. (VI)…[+]