Droom Verbruggen komt uit

Droom Verbruggen komt uit

VOETBAL-Bart Verbruggen is bijzonder verheugd met het besluit van bondscoach Ronald Koeman om hem aan te wijzen als eerste doelman bij het Nederlands elftal voor het EK. Koeman sprak tijdens de persconferentie veel vertrouwen uit in de 21-jarige keeper.

‘Een verrassing zou ik niet willen zeggen, maar het is supermooi om de bevestiging te krijgen’, verklaarde Verbruggen op de persconferentie, zittend naast de bondscoach. ‘Het EK is niet niks, een jongensdroom die uitkomt voor mij. Toen ik de boodschap kreeg was ik superblij, dat ben ik nog steeds.’

‘Ik heb er heel veel zin in. Ik heb geen dansje gemaakt, niet op tafel gestaan, maar ik heb wel een lach van oor tot oor. Ik voel me goed. Het is voor elke speler fijn om duidelijkheid te hebben en dat is voor mij niet anders. Het is fijn dat je definitief weet dat je gaat spelen en dat je je kan focussen. Gisterochtend hoorde ik het, voor de teammeeting’, aldus de doelman van Brighton & Hove Albion.

Koeman voorspelt dat Verbruggen ook voor de lange termijn een vaste waarde kan blijven voor Oranje: ‘Als alles goed verloopt en hij zijn niveau haalt en fit blijft, kan het voorlopig zo zijn dat Bart de keeper is. Ook qua leeftijd, hij speelt in de Premier League en ik denk dat hij alleen maar beter wordt. Hij heeft een geweldige toekomst voor de boeg. Dat is altijd de insteek van een beslissing.’ (VI)…[+]