Eigenaar perceel weet niet hoe anderen aan zijn gegevens kwamen

perceel

PARAMARIBO – Het is voor een man onbegrijpelijk hoe anderen aan zijn gegevens zijn gekomen. Hij heeft een perceel geërfd, maar het is Daryl R. die bij de notaris ging om zaken te doen omtrent dat perceel. Daryl R. is aangehouden op verdenking van het plegen van frauduleuze handelingen.

De benadeelde kent Daryl R. niet en heeft ook geen volmacht aan hem verleend omtrent dat perceel. De gegevens van de benadeelde zijn op een paspoort vermeld, maar met de foto van een andere persoon. De benadeelde kent de persoon op de foto ook niet. Het is hem niet bekend hoe anderen aan de gegevens van zijn paspoort en identiteitskaart zijn gekomen.

Daryl R. verklaart dat hij stukken van het perceel van ene R.R. heeft ontvangen. Hij voelt zich misbruikt door de persoon. Hij is naar de notaris geweest om een akte omtrent het perceel van de benadeelde te passeren. Aan het licht kwam echter dat zaken niet zuiver waren, waardoor de politie werd ingeschakeld. De naam van een Nederlandse notaris is genoemd die documenten heeft opgemaakt. Die notaris bestaat niet. Daryl R. geeft de schuld aan de notaris dat hij het werk niet goed heeft gedaan. WJ…[+]