Enkelvoudig Surinaams International gaat weer voetballen

Enkelvoudig Surinaams Internationaal gaat weer voetballen

VOETBAL – Fabian Sporkslede gaat weer voetballen. De enkelvoudig international van Suriname gaat spelen voor de amateurs team van Ajax in de Derde Divisie. De competitie begint voor de Ajax Amateurs in het weekend van 17 en 18 augustus 2024.

Sporkslede zat afgelopen seizoen zonder clubs en besloot te stoppen met profvoetballen. Doordat Sporkslede al voor Ajax had gespeeld, was keuze snel gemaakt, toen deze aanbieding kwam. In Nederland speelde Sporkslede voor Ajax, Willem II, NAC Breda en RKC Waalwijk. Sporkslede had met Ajax leuke momenten gehad, waarvan zijn debuut in de Champions League de belangrijkste is. Op 3 oktober 2012 verving hij Christian Poulsen tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid. Ajax leed een 1-4 nederlaag in eigen huis, en voor Sporkslede bleef het bij die 21 minuten in het prestigieuze toernooi.

Na zijn opleiding speelde Sporkslede uiteindelijk slechts vier wedstrijden voor het eerste elftal van de Amsterdammers. Hij had meer speeltijd bij NAC, waar hij tussen 2016 en 2019 actief was. Voordat hij naar NAC kwam, speelde Sporkslede in Italië, en na zijn terugkeer naar Nederland vertegenwoordigde de middenvelder Dinamo Tbilisi en Bnei Sachnin uit Israël.

Sporkslede maakte zijn debuut op 24 maart 2023 voor Suriname in de Concacaf Nations League-A wedstrijd tegen Mexico. Sporkslede begon op de bank en kreeg één minuut speeltijd van toenmalig bondscoach Aron Winter. Sporkslede viel in de 92ste minuut voor Kelvin Leerdam. Mexico won de wedstrijd in het Essedstadion met 2-0. Sporkslede haalde ook de eindselectie van Suriname voor Concacaf Gold Cup 2023. In de kwalificatie wedstrijd tegen Puerto Rico kreeg Sporkslede geen speelminuten van Winter. Suriname werd door Puerto Rico in de kwalificatieronde  uitgeschakeld na trappen van strafschoppen: 4-3. De wedstrijd was 0-0 geëindigd.…[+]