FM Giasi verliest in tiende ronde en zakt naar 187ste plaats

FM-Giasi-verliest-in-de-tiende-ronde-en-zakt-naar-de-187ste-plaats

SCHAKEN – De Surinaamse Fide-Meester (FM) Viresh Giasi heeft een nederlaag geleden in de tiende ronde van de 126e editie van de XVII Campeonato Continental Absoluto de Ajedrez de las Americas 2024 Jorge Vega Memorial, die gehouden wordt in Medellin, Colombia. Hij zakt door de nederlaag naar de 187ste plaats.

In de tiende ronde kwam de tweevoudig nationale schaakkampioen uit tegen de Colombiaan Miguel Angel Camacho. Giasi verloor de ontmoeting en deze was zijn vierde nederlaag van het toernooi. De Surinaamse schaker heeft uit de tien rondes vijf punten vergaard. Giasi speelt de laatste ronde tegen de Colombiaan Gabriel Omar Ahumada, die op de 198ste plaatst staat met vijf punten.

Na tien ronden staat de Colombiaan Grandmaster (GM) Roberto Pantoja op de eerste plaats met negen punten. In de laatste ronde speelt de Colombiaan tegen 32-jarige Peruviaanse International Master (IM) Renato Terry, die op de vijfde plaatst staat met acht punten. Naast Terry hebben ook Chileen GM Cristobal Villagra, Cubaan GM Ernesto Perez, Amerikaan IM Justin Wang, Chileen GM Pablo Herrera en Amerikaan GM Fidel Jimenez acht punten. Tien schakers hebben  7,5 punt.

Foto: De Surinaamse Fide-Meester (FM) Viresh Giasi heeft in de tiende ronde verloren. (Foto: Times archief) …[+]