Franse sterspeler Mbappé roept jongeren op te stemmen: “Dit is een cruciaal moment”

7 Franse sterspeler Mbappé roept jongeren op te stemmen

PARIJS – Kylian Mbappé heeft zich uitgesproken tegen extremisme in de Franse politiek. Ook riep hij Franse jongeren op te gaan stemmen bij de parlementsverkiezingen over twee weken.

Mbappé, die zich met het nationale elftal in Duitsland voorbereidt op de eerste wedstrijd van Frankrijk op EK- voetbal, zei dat hij “tegen extremen en verdeeldheid zaaiende ideeën” is. De stervoetballer spreekt over een “cruciaal moment” in de Franse geschiedenis. Ook nam hij het op voor zijn teamgenoot Marcus Thuram. Die riep zaterdag de Fransen op om “te vechten” om te voorkomen dat de radicaalrechtse Rassemblement National (RN) de verkiezingen winnen. De partij van Marine Le Pen gaat op kop in de peilingen. Volgens Mbappé ging Thuram “niet te ver” door stelling te nemen tegen de RN.

“Vandaag kunnen we allemaal zien dat extremisten heel dicht bij het verkrijgen van de macht zijn. We hebben een kans om de toekomst van ons land te kiezen”, zei Mbappé. Het Franse voetbalteam wordt vaak gezien als een baken voor diversiteit in het land. De Franse voetbalbond heeft gewaarschuwd tegen “elke vorm van druk en politiek gebruik van het Franse team”. (NU)…[+]