Gakpo gaat in op ‘boost’ voor Oranje

(22

VOETBAL-Cody Gakpo stelt dat de wijze waarop het Nederlands elftal van Turkije heeft gewonnen, het team een boost geeft richting de halve finale tegen Engeland. De aanvaller van Oranje is vol vertrouwen, maar is ook op zijn hoede voor de kwaliteiten van The Three Lions.

“Ik beleef dit EK als een mooi toernooi, met de groep. We zijn nu weer een stapje verder dan bij het vorige toernooi. Ik ben blij dat ik er deel van mag uitmaken”, aldus Gakpo, die merkt dat de groep naar elkaar toe is gegroeid. “We staan in de halve finale en dat moet niet het einde van het toernooi zijn.”

“Elke ploeg die er nu nog in zit, wil de finale halen en daar gaan wij vol voor. We hebben tegen Turkije veel karakter getoond. We hebben goed verdedigd en gooiden ons op het laatst voor alle ballen. Dat geeft een boost, dat je dat ook kan. Dat kan ook helpen in de komende wedstrijd”, vertelt de aanvaller van Liverpool.

Gakpo hoopt dat Oranje kan pieken tegen Engeland. “Hopelijk hebben we nog niet het beste van Oranje gezien. Hopelijk valt alles in de volgende wedstrijd samen. We hebben al goede en mindere momenten gehad. Dat we drie keer op achterstand zijn gekomen is wel een dingetje, een aandachtspunt. En daar hebben we ook over gesproken.”

De aanvaller van Liverpool heeft tijdens het EK contact gehad met Engels internationals Trent Alexander-Arnold en Joe Gomez, die hij kent van zijn club. Alexander-Arnold schoot tijdens de penaltyserie tegen Zwitserland in de kwartfinale de beslissende strafschop raak. “Ze namen de penalty’s heel goed, maar dat verbaasde mij niet, als je kijkt naar de kwaliteiten van de spelers die ze hebben genomen. Hopelijk kunnen wij woensdag winnen als het op penalty’s aan komt.”

Gakpo krijgt ook mee dat de Engelse ploeg in eigen land kritisch wordt gevolgd door de media. “Maar ze staan niet voor niets in de halve finale. Ze hebben een selectie met geweldige spelers. Jude Bellingham heeft een heel goed seizoen gehad. Hij is een speler van wereldklasse, dat zag je ook aan zijn goal tegen Slowakije. We moeten op hem letten, maar ze hebben meer jongens die we niet uit het oog moeten verliezen.” (VI)

Foto: Cody Gakpo (r) geniet van het EK in Duitsland. (Foto: AD) …[+]