Gary Neville: “Engeland heeft nog werk te doen tegen Oranje op het EK”

Engelsen nog niet tevreden

VOETBAL – Volgens oud-international en analist Gary Neville moet er bij Engeland nog een schepje bovenop om ook Oranje te verslaan op het EK.

De nationale ploeg van Engeland weet dit toernooi nog niet te overtuigen, maar staat toch ‘gewoon’ in de halve finale van dit Europees kampioenschap. “We hebben wel wat geluk gehad met de loting”, verwees Neville bij Sky Sports naar de duels met Slowakije en Zwitserland. “Het spel was tegen de Zwitsers wel al een stuk beter. Toen we met drie achterin speelden, was er een betere balans. Dat past ook goed bij dit team. In de tweede helft speelden we te veilig en in de verlenging namen we al helemaal geen risico meer.”

Volgens Neville was het spel echter niet goed genoeg om ook aanstaande woensdag tegen Oranje een tweede finaleplaats op rij te bereiken. “Dan moet het wel echt een stapje beter, want Nederland heeft een aantal goede spelers. We slaan ons door moeilijke wedstrijden heen, maar daar kan je niet elke keer op vertrouwen.”

Toch ziet de oud-verdediger wel kansen. “We hebben ons beste spel nog niet gespeeld, maar we komen wel steeds dichterbij. Spanje was dit toernooi overtuigend, maar Nederland en Frankrijk zijn ook niet op hun best. We zijn twee wedstrijden af van een utopie”, bleef Neville positief. (VI)…[+]