Gauff pleit voor videotechnologie in tennis

Gefrustreerde Gauff wil videotechnologie in tennis

TENNIS – Coco Gauff pleit voor een soort VAR in het mondiale tennis. De Amerikaanse was donderdag na haar verloren halve finale tegen Iga Swiatek op Roland Garros niet te spreken over een controversiële beslissing van de umpire.

Een service van Swiatek werd uitgegeven, maar de scheidsrechter corrigeerde dat besluit en kende het punt na een mislukte return van Gauff toe aan de Poolse. Gauff ging vervolgens in discussie met de scheidsrechter en barstte in tranen uit. “Ik denk dat het absurd is dat er in het tennis nog niet zo’n systeem is”, zei de nummer drie van de wereld na afloop.

Gauff ging uiteindelijk met 6-2 en 6-4 onderuit tegen de nummer één van de wereld. “Niet alleen omdat het nu voor mij even tegenzat, maar in het algemeen”, vervolgde de twintigjarige Gauff. “In elke sport is er zoiets, maar bij ons niet.” In sporten als voetbal, hockey en volleybal is er een videosysteem dat gebruikt wordt bij twijfelgevallen. In het tennis is het nog niet zover. De US Open maakte afgelopen jaar voor het eerst gebruik van zo’n systeem, maar dat werd nog niet verder uitgerold.

“Bij ons is het ook nog eens zo dat er tijdens een partij heel veel beslissingen genomen moeten worden. Als we in het tennis stappen willen maken, dan is dit soort technologie nodig. Op televisie kun je alles terugzien, maar wij als spelers kunnen dat niet.” Door de nederlaag kon Gauff haar eerste eindzege op Roland Garros vergeten. De finale gaat zaterdag tussen Siwatek en de Italiaanse revelatie Jasmine Paolini. Laatstgenoemde won haar halve finale van het zeventienjarige toptalent Mirra Andreeva. (Nusport)…[+]