Geen Maatsen bij Natio

El Salvador behoudt druk op Natio

VOETBAL – De kleine kans die er nog was dat Ian Maatsen voor de Surinaamse selectie uitkomt, is in rook opgegaan. De 22-jarige speler van Borussia Dortmund is door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen als vervanger van Frenkie de Jong.

Maatsen, die ook Surinaamse roots heeft, was teleurgesteld dat hij een van de drie uitvallers was in mei en liet dit ook blijken. De aanvallend ingestelde linksback plaatst een foto op Instagram van een witte muur, waarop een groot schilderij van Maatsen te zien is. Onder het schilderij staan twee poppetjes, waarvan één de Surinaamse vlag op de middel heeft staan. Door de blessure van De jong heeft Koeman Maatsen alsnog opgeroepen en hierdoor verdwijnt de mogelijkheid dat Maatsen voor Suriname uitkomt.

Maatsen moet hierdoor zijn vakantie opzeggen. De speler van Chelsea lag al een week op een jacht in de Egeïsche Zee met zijn vriendin Emely Tuinder. Maatsen pakte meteen na de Champions League het vliegtuig naar Griekenland om een luxe en welverdiende vakantie te houden op een van de Cycladen, de idyllische eilandgroep.

Op sociale media zijn de prachtige beelden te zien hoe hij met het luxe jacht Hermes voor de kust van Mykonos vaart, op voor- en achterdek ligt te zonnen en van speciaal geprepareerde lunches aan boord geniet. De Griekse zon en het voordek van het jacht Hermes moet hij nu voor de komende drie weken, op zijn minst en langer als Oranje verder komt, inruilen voor een plek op de reservebank in het voorlopig grijze en kletsnatte Duitsland…[+]