Gevecht tussen Paul en Tyson uitgesteld tot november

mike-tyson-jake-paul-fight-sanctioned-thumbnail

BOKSEN – Jake Paul en Mike Tyson gaan op 15 november de ring in. De bokswedstrijd zou eigenlijk op 20 juli plaatsvinden, maar werd door gezondheidsproblemen van Tyson uitgesteld.

Vorige week werd bekend dat de strijd niet kon doorgaan, omdat de 57-jarige Tyson last had van een maagzweer. De voormalige wereldkampioen mag op doktersadvies de komende weken alleen licht trainen. Beide atleten vonden de strijd alleen maar eerlijk als ze evenveel trainingstijd kregen, waarop de bokswedstrijd werd uitgesteld. Tyson heeft nu 3,5 maand langer om fit te worden. De wedstrijd wordt live uitgezonden op streamingdienst Netflix.

Tyson bleef ondanks zijn gezondheidsproblemen strijdlustig. “Jake Paul, dit heeft je misschien wat tijd gegeven, maar uiteindelijk zal je nog steeds knock-out gaan”, zei de Amerikaan. “Mijn lichaam is nog altijd sterker dan in de jaren negentig. Ik kan niet wachten om later dit jaar een onvergetelijke prestatie neer te zetten.” ‘Iron Mike’ Tyson stopte in 2005 met boksen. Hij stapte in 2020 voor het eerst weer in de ring voor een showgevecht tegen Roy Jones. Dat gevecht eindigde onbeslist. (Nusport)…[+]