Giasi presteert ondermaats in achtste en negende ronde van schaaktoernooi

Mindere achtste en negende ronde voor Giasi

SCHAKEN – De Surinaamse Fide-Meester (FM) Viresh Giasi kende een slechte achtste en negende ronde tijdens de 126e editie van het XVII Campeonato Continental Absoluto de Ajedrez de las Americas 2024 Jorge Vega Memorial, dat gehouden wordt in Medellin, Colombia. Hij behaalde uit de twee rondes slechts een halve punt en zakt naar de 149e plaats.

De tweevoudig nationale schaakkampioen speelde in de achtste ronde tegen de 21-jarige Chileense Woman International Master Javiera Belen Barrera, waarbij Giasi deze ontmoeting verloor. Het was de tweede keer in dit toernooi dat Giasi tegen een schaker met een titel verloor; eerder verloor hij in de tweede ronde al van de Peruviaanse International Master (IM) Fernando Fernandez Sanchez.

In de negende ronde nam Giasi het op tegen de Colombiaan Luis Carlos Orozco en speelde hij remise. Dit was de eerste remisepartij voor de Surinaamse schaker in het toernooi. Door deze resultaten heeft Giasi na negen rondes vijf punten. Op de ranglijst maakt hij een grote val. In de zevende ronde stond hij nog op de 94e plaats en zakt nu naar de 149e plaats. In de tiende ronde zal Giasi spelen tegen de Colombiaan Miguel Angel Camacho, die op de 154e plaatst staat met vijf punten.

Na negen rondes staat de Colombiaanse Grandmaster (GM) Roberto Pantoja op de eerste plaats met acht punten, gevolgd door negentien schakers met zeven punten. Er staan nog twee rondes voor de boeg…[+]