Griekspoor neemt rust na Wimbledon-aftocht

Griekspoor neemt rust na Wimbledon-aftocht

TENNIS – Tallon Griekspoor weet nog niet of hij eind deze maand meedoet aan de Olympische Spelen in Parijs. De Noord-Hollander werd woensdag uitgeschakeld op Wimbledon en wil eerst volledig fit worden.

Griekspoor had last van zijn rug in zijn wedstrijd tegen Miomir Kecmanovic in de tweede ronde van Wimbledon. De Nederlandse nummer 27 van de wereld verloor de partij in vijf sets. “Ik baal dat ik mij weer zo beroerd voelde op een Grand Slam-toernooi”, zei Griekspoor tegen het ANP. “Op Roland Garros speelde ik ook al met pijnstillers. Dat is niet wat ik wil. Gisteren heb ik niet kunnen trainen. Ik ben alleen maar behandeld en heb op bed gelegen, terwijl je juist wil trainen. Zeker op deze ondergrond”

“Gras is ondertussen mijn favoriete ondergrond. Ik wil hier op Wimbledon goed zijn en in de vijfde set begon het te knagen dat het fysieke gedeelte mij wederom in de steek liet.” Griekspoor is als enige Nederlander al zeker van een ticket voor de Spelen, die op vrijdag 26 juli worden geopend. Het tennistoernooi vindt plaats op de banen van Roland Garros. “Als ik tegen die tijd merk dat ik niet klaar ben om de Olympische Spelen te spelen, dan is het zeker een optie om het te laten schieten”, vertelde Griekspoor. “Op de Olympische Spelen valt alleen een medaille te halen, maar geen punten.”

Op 15 juli begint in het Zweedse Bastad een graveltoernooi, dat als voorbereiding op de Spelen geldt. Onder anderen Rafel Nadal doet daar mee, maar Griekspoor twijfelt dus nog. “De stekker gaat er nu zeker even uit. Ik ga bekijken of ik in Bastad wil gaan spelen”, besloot de Nederlander.                                                                           (Nusport) …[+]