Historische woonboerderij valt ten prooi aan extreme erosie

14-Extreme-erosie

ENGELAND – Dramatische luchtfoto’s tonen een historische, 18e eeuwse boerderij aan de kust van het Engelse Norfolk die ten prooi gaat vallen aan extreme erosie. De woonboerderij hangt gevaarlijk over de rand van een klif na een nieuwe aardverschuiving.
De nieuwe foto’s van het huis in Trimingham zijn naast die van 25 jaar geleden gezet. Te zien is hoe er langzaam een gapend gat richting de zee verschijnt. Erosie van de kliffen bij Trimingham vindt in een alarmerend tempo plaats als gevolg van de vele en hevige regen in de afgelopen winter. De zachte kliffen zijn daardoor verzadigd met water, wat regelmatig voor aardverschuivingen zorgt.
De oude boerderij op de toepasselijk genaamde Cliff Farm zal binnenkort gesloopt worden. De lokale autoriteiten vrezen dat er brokstukken op het strand storten als het gat onder de fundering nog groter wordt. Het pand wordt al niet meer bewoond.
De woonboerderij met drie slaapkamers werd vijf jaar geleden op een veiling gekocht voor ongeveer €150.000. Eerder lag de boerderij verder weg van de klif, maar recente aardverschuivingen hebben het achterste deel van de fundering al blootgelegd.
In de badplaats Hemsby – enkele kilometers verderop – zijn ook al verschillende kleinere huizen verloren gegaan als gevolg van kusterosie.
(De Telegraaf)…[+]