Hof reserveert uren voor behandeling strafzaak Van Trikt

PARAMARIBO – De behandeling van de strafzaak van Robert van Trikt, ex-governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), is maandag verschoven naar 3 juni, omdat deze urenlang zal duren. Het hof heeft 3 juni uitgetrokken voor de behandeling van deze zaak. Van Trikt verscheen in de rechtszaal.

Het Hof van Justitie heeft bepaald dat de dupliek van de raadslieden Irvin Kanhai en Chandra Algoe en het laatste woord van Van Trikt op 3 juni zal zijn. Kanhai heeft aangegeven dat zijn dupliek ongeveer drie uur zal duren. De dupliek van Algoe zal anderhalf uur duren en daarna volgt ook het laatste woord van Van Trikt. Daardoor zal de behandeling van deze zaak op 3 juni langer dan zes uur duren. Anand Charan, president van de kamer die de zaak behandelt, zegt dat hij ook pauzes zal inlassen tijdens het betoog van de raadslieden.

Op de voorgaande zitting is beslist dat Van Trikt zijn paspoort voorlopig niet terugkrijgt. Anand Charan vindt dat het einde van de zaak in zicht is. Hij vroeg Van Trikt wat geduld te betrachten. Charan ziet vooralsnog geen aanleiding om de teruggave van het paspoort te gelasten. Het inleveren van het paspoort  was een van de voorwaarden die het hof bij de invrijheidstelling van Van Trikt had gesteld, waaraan Van Trikt gevolg heeft gegeven. Van Trikt heeft aangegeven dat hij voor zijn internationale kwalificatie als registeraccountant het paspoort nodig heeft. Hij moet zich bijscholen voor het uitoefenen van zijn beroep en het verzorgen van zijn gezin. De ex-governor zegt dat hij vanaf het begin heeft meegewerkt aan het onderzoek. WJ…[+]