Jongeman bedreigt kinderen op school

PARAMARIBO – Een leerkracht heeft aangifte van bedreiging tegen een jongeman bij de politie gedaan. Volgens haar worden de kinderen van de school bedreigd door de jongeman, die zijn jongere broer van school ophaalt.

Daarbij doet de jongeman de uitlating dat hij de kinderen van de school zal neerschieten, steken of slaan. Twee kinderen van 10 en 12 jaar worden vaker door hem bedreigd. De onderwijzeres merkte op dat de verdachte een keer bij de poort van de school stond te wachten. Toen hij de twee kinderen zag, begon hij de uitlating te doen dat niemand grappen met hem moet maken, anders zou hij de kinderen neersteken.

De leerkracht benaderde de jongeman om te vragen of er iets aan de hand was. Hij zei in eerste instantie niets, maar opende daarna zijn tas waarin hij een kapmes had. Vervolgens liep hij weg, terwijl hij het kapmes in zijn hand vasthield. Ook deed de verdachte de uitlatingen anderen te zullen kappen. De leerkracht weet niet waarom de jongeman de kinderen op school bedreigt en vreest dat hij zijn woorden in daden zal omzetten. WJ…[+]