Klopp scandeert naam opvolger Slot na laatste wedstrijd als Liverpool-trainer

Jürgen Klopp

VOETBAL – Liverpool-trainer Jürgen Klopp heeft op opmerkelijke wijze zijn steun uitgesproken voor zijn opvolger Arne Slot. De Duitser zong bij zijn afscheid op Anfield de Nederlandse coach toe.

Klopp stond zondag tegen Wolverhampton Wanderers (2-0-zege) voor het laatst langs de lijn bij Liverpool. De Duitser nam na afloop met een emotionele afscheidsspeech afscheid van Liverpool, waar hij de voorbije negen jaar trainer was. Opvallend genoeg begon Klopp in zijn afscheidspraatje over Slot, die zijn opvolger wordt bij Liverpool. “Steun hem vanaf de eerste dag, zoals jullie dat ook bij mij hebben gedaan. Zing het met mij mee: Arne Slot, la la la la”, riep Klopp op.

Op de melodie van het lied Life is Live zongen Klopp en de Liverpool-fans vervolgens de huidig Feyenoord-trainer toe. Op diezelfde melodie zongen de supporters daarvoor al Klopp toe. De overgang van Slot van Feyenoord naar Liverpool is nog altijd niet bekendgemaakt door de clubs. Wel bevestigde Slot eerder deze week naar Liverpool te vertrekken. Hij neemt onder anderen assistent-trainer Sipke Hulshoff mee.

Klopp vertelde in zijn afscheidsspeech dat hij de Liverpool-fans gaat missen. “Ik ben vanaf vandaag één van jullie. Natuurlijk heb ik veel mensen zien huilen. Ik zal mensen ook missen, dat is duidelijk, maar verandering is goed”, zegt Klopp. Volgens Klopp staat er bij Liverpool een solide basis voor de toekomst. “Als je dat met de juiste houding tegemoet treedt, komt alles goed. De basisvoorwaarden zijn goed. De club staat er misschien wel beter voor dan ooit.”

“We hebben een geweldig stadion en een prachtig trainingscentrum. En we hebben jullie (de supporters, red.): een superkracht in het voetbal.”

 

Klopp pakte met Liverpool in zijn negen jaar op Anfield acht prijzen. De grootste successen waren de Champions League-eindzege in 2019 en de Premier League-titel in 2020. Ook won Klopp in 2022 met The Reds de FA Cup. (VI)…[+]