Leerkrachten gebelgd over niet ontvangen loon

Ambtenaren woedend na uitblijven salaris

PARAMARIBO – Leerkrachten die geen salaris hebben ontvangen, zijn gebelgd omdat zij de hele maand mei naar het werk zijn geweest en toch niet over hun salaris kunnen beschikken. Volgens hen verdienen ze al niet veel en worden ze hierdoor gedemotiveerd. De leerkrachten beweren dat zij zich online hebben geregistreerd maar nooit een bevestiging hebben ontvangen. Zij zullen niet aarzelen om een advocaat in de arm te nemen om hun zaak aan te vechten.

Een leerkracht heeft vernomen dat degenen die zich niet hebben geregistreerd pas eind juni hun salaris zullen ontvangen. De gedupeerde leerkrachten zijn vastbesloten te blijven strijden totdat ze over hun salaris beschikken. Een leerkracht van een basisschool zegt dat zij geld heeft om tot het einde van deze week naar het werk te gaan. “Ik ga geen geld lenen om naar het werk te gaan. Ik heb al schulden die ik moet aflossen en ga geen extra schuld maken om naar het werk te gaan, terwijl het niet mijn schuld is dat ik niet heb ontvangen. De leerkracht vraagt zich af waarom er alleen bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zoveel mensen zijn die geen salaris hebben ontvangen, en waarom dit ministerie de mensen niet van tevoren heeft gebeld, zoals bij de andere ministeries, voordat hun salaris werd geblokkeerd.

“Het erge van dit alles is dat ze zich niet druk maken om mensen die bijvoorbeeld schulden hebben en niemand hebben om hen te helpen. Ik heb nog familieleden die helpen, maar ik ken mensen die letterlijk afhankelijk zijn van hun inkomen en niemand hebben om ze te helpen”, stelt een leerkracht. De leerkrachten zijn van mening dat als ze geen salaris krijgen, ze niet zullen werken, omdat ze geen manier hebben om aan benzine- of busgeld te komen…[+]