Leerlingen binnenland kunnen weer naar school

01-Leerlingen

PARAMARIBO – Vanaf gisteren kunnen leerlingen in het binnenland weer naar school. Ondanks achterstallige betalingen hebben de vervoerders de leerkrachten in het weekend naar hun standplaats vervoerd. Antonius Pokie, voorzitter van de organisatie voor Bus- en Boothouders, heeft zijn best gedaan om ervoor te zorgen dat de leerkrachten vervoerd werden, zodat de leerlingen eindelijk weer naar school kunnen.
Enkele ouders uiten hun opluchting dat de leerlingen nu weer naar school kunnen, en hopen dat de lessen niet onderbroken zullen worden door bijvoorbeeld gebrek aan water, waardoor de leerkrachten mogelijk terugkeren naar Paramaribo. Ze vertrouwen erop dat het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur alles in orde heeft voor de leerkrachten en dat ze voldoende voedsel hebben voor de komende periode.
De leerkrachten zijn opgelucht dat de leerlingen eindelijk weer naar school kunnen. Ze zullen de gemiste lessen inhalen en alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat de leerlingen goed onderwijs krijgen, zoals in de andere districten. De leerkrachten hopen dat de vervoerders hun achterstallige betalingen ontvangen, zodat ze niet besluiten de leerkrachten niet op te halen van hun standplaats.
De vakantievervoerders hebben hun medewerking verleend om de leerkrachten te vervoeren, ondanks dat ze hun achterstallige betalingen nog niet hebben ontvangen. “We hebben de leerkrachten vervoerd omdat we niet willen dat de leerlingen na bijna twee weken na de paasvakantie nog steeds niet naar school kunnen,” zegt een schoolvervoerder. Hij merkt op dat de onderwijsminister herhaaldelijk benadrukt dat het kind centraal staat, maar dat dit niet blijkt uit zijn handelingen.…[+]