Leiding NDP verbiedt achterban om zich te bezondigen aan raciale uitspraken

2 (06.00 uur) Leiding NDP verbiedt achterban om zich te bezondigen aan raciale uitspraken

PARAMARIBO- NDP-prominenten die zich zondigen aan laster, raciale en discriminerende uitspraken, zijn gewaarschuwd. Waarnemend partijvoorzitter Ramon Abrahams deelt gebiedend mee, dat er hard opgetreden zal worden tegen dergelijke uitingen. Dit geldt niet alleen voor de prominenten binnen de partij, maar ook voor de achterban, die wordt aangespoord om zich niet te laten meeslepen in polariserende etnische uitspraken.

“Ik verbied u om etnische uitspraken te doen naar wie dan ook,” waarschuwde Abrahams partijleden die zich schuldig maken aan het denigreren van andere etnische groepen. “Wij van de NDP zijn niet zo opgebracht. Wij van de NDP hebben die ideologie niet.” Abrahams verzekerde dat de partij niet zal schromen om op te treden tegen dergelijke uitingen. “Als u zich daaraan bezondigt, gaat u problemen krijgen met de leiding van de partij en zullen wij genoodzaakt zijn om maatregelen tegen u te treffen.”

Abrahams verwees naar de oprichting van de NDP, 37 jaar geleden, toen er sterke etnische scheidingen en spanningen waren tussen Afro-Surinamers en Hindostanen. Hij is van mening dat de NDP deze scheidingen heeft weten te overbruggen en eenheid heeft gebracht onder de verschillende bevolkingsgroepen. Echter, volgens Abrahams, hebben de huidige politieke machthebbers deze eenheid in gevaar gebracht. “Dat koelie-blakaman-ding. Wij hebben ervoor gezorgd dat wij alle bevolkingsgroepen bij elkaar hebben gebracht om die eenheid te vormen. Dat wordt momenteel in gevaar gebracht door deze regering,” verklaarde hij…[+]