Lijk vermiste ondernemer, die beroofd en vermoord is, achterhaald

5 (10.00 uur) Lijk vermiste ondernemer die beroofd en vermoord is achterhaald

PARAMARIBO – Het lijk van de 52-jarige ondernemer A.A., die op maandag 24 juni op het politiebureau Lelydorp als vermist was opgegeven, is op dinsdag 2 juli na bekomen en uitgewerkte informatie door medewerkers van de afdelingen Kapitale Delicten en Forensische Opsporing op een locatie aan de Rijsdijkweg opgegraven.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat het slachtoffer op woensdag 29 mei  door zijn ex-arbeider S.M. (21) en drie kompanen, R.J. (26), H.S. (18) en de 17-jarige G.T., in zijn woning aan de Kamisastraat te Lelydorp in het district Wanica op brute wijze is beroofd en vermoord. Na de daad werd het lijk van het slachtoffer in zijn voertuig geplaatst en op een locatie aan de Rijsdijkweg begraven.

Aan de hand van het technisch onderzoek en getuigenverklaringen werd de ex-arbeider S.M., alias “Shar” of ‘Dogla”, die woonachtig is in de omgeving van de Banijvogelsstraat te Para, op zondag 30 juni in de kraag gevat. Vervolgens werd de verdachte R.J. (26), die in de omgeving van de John Albert Gravesweg te Para woont, op maandag 1 juli door de politie aangehouden. Bij hem werden 151 gram hasj en 3 patronen aangetroffen en in beslag genomen. Het voertuig van de verdachte werd onbeheerd aan de Groenhartweg gesignaleerd en hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.

Op aanwijzing van S.M. is op dinsdag 2 juli het lijk van de vermiste A.A. door medewerkers van de afdelingen Kapitale Delicten en Forensische Opsporing opgegraven en ter obductie in beslag genomen. Volgens het obductierapport is het slachtoffer door een misdrijf om het leven gebracht. Na bekomen informatie werd in de avond van vrijdag 5 juli de verdachte H.S., alias ‘DRIP’, die in de omgeving van de Rijsdijkweg te Para woont, aangehouden. De 17-jarige verdachte G.T., die eveneens in de omgeving van de Banijsvogelstraat te Para woont, is na verder uitgewerkte informatie op zaterdag 6 juli in de boeien geslagen.

De vier verdachten werden voorgeleid en zijn na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld. De verdachte G.T. is vanwege zijn jeugdige leeftijd ingesloten in het jeugdcellenhuis verbonden aan het Doorgangshuis ‘Opa Doeli’…[+]