Makhachev breekt neus Poirier

Makhachev-breekt-neus-van-Poirier

MMA –  Islam Makhachev heeft zijn lichtgewichttitel behouden nadat hij Dustin Poirer versloeg bij UFC 302. In een spannend gevecht van vijf rondes bewees Makhachev zich als kampioen.

In het Prudential Center in Newark New Jersey gaven beide vechters alles wat ze in zich hadden. Uiteindelijk verraste Makhachev in de vijfde ronde met een d’arce choke, wat inhoudt dat beide armen om de nek zijn geklemd. Daarmee sleepte hij de overwinning binnen. De Rus begon sterk in de eerste ronde. In de latere rondes verdedigde Poirier beter en maakte hij het zijn tegenstander lastig.

Geen van beide  vechters bleef  ongehavend. De vierde ronde werd overschaduwd door blessures. Poirier liep een gebroken neus op en Makhachev had een flinke snee door een elleboogstoot van zijn tegenstander. Toch bleven beide vechters doorgaan met mooie technische acties.

Voor de 35-jarige Poirier zou het de laatste keer kunnen zijn dat hij in actie komt, zo vertelde hij. “Ik doe dit al bijna twintig jaar en ik wil er zijn voor mijn kleine dochter. Ik ben nog niet 100 procent zeker van mijn zaak, maar ik denk ook aan mijn gezondheid. Ik heb een mooie carrière gehad.” Het gevecht werd bijgewoond door 17,834 toeschouwers. Het evenement bracht daarmee  7,25 miljoen euro op aan toegangsbewijzen. Ook oud-president Donald Trump was aanwezig. Hij kreeg een warm welkom in New Jersey. Verschillende vechters op het toernooi vierden hun overwinning met Trump, bijvoorbeeld Sean Strickland en Kevin Holland. (SN)

Foto: Islam Makhachev (l) raakt Dustin Poirer vol in het gezicht. (Foto: UFC) …[+]