Mbappé lijkt olympische droom te moeten laten varen

Mbappé lijkt olympische droom te moeten laten varen

VOETBAL – Kylian Mbappé zit niet in de voorlopige selectie van Frankrijk voor de Olympische Spelen van komende zomer in eigen land. De 25-jarige voetbalvedette had dat zelf graag gewild, maar lijkt geen goedkeuring te hebben gekregen van zijn hoogstwaarschijnlijk toekomstige club Real Madrid.

“Clubs hebben de macht om ja of nee te zeggen”, zei de Franse coach Thierry Henry op een persconferentie, zonder de naam van Real Madrid te noemen. Clubs mogen hun spelers verbieden mee te doen, omdat het olympische voetbaltoernooi niet wordt georganiseerd door wereldvoetbalbond FIFA. Het is overigens niet helemaal uitgesloten dat Mbappé zich na zijn deelname aan het EK in Duitsland ook nog bij de Franse olympische ploeg aansluit. “Ik hou nog hoop, maar ik moet een realistische lijst presenteren. Deze kan ik nog wijzigen tot 3 juli”, zei Henry.

Het olympische voetbaltoernooi is bij de mannen in principe voor spelers onder de 23 jaar, maar landen mogen drie oudere spelers selecteren. Spits Alexandre Lacazette (33) van Olympique Lyon is tot dusver de grootste naam in de 25-koppige selectie van Henry. Paris Saint-Germain-spelers Warren Zaïre-Emery en Bradley Barcola, die net als Mbappé deel uitmaken van de EK-selectie van Frankrijk, zitten ook in de olympische voorselectie. De Fransen beginnen de Spelen op 24 juli in Marseille met een groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten. (De Telegraaf) …[+]