Medewerker marechaussee doodgeschoten bij woningoverval op Curaçao

Medewerker-marechaussee-doodgeschoten-bij-woningoverval-op-Curaçao

WILLEMSTAD – Een medewerker van de Koninklijke Marechaussee is op Curaçao omgekomen bij een gewapende woningoverval. De man werd door inbrekers doodgeschoten. Dat maakte de plaatselijke politie zaterdag bekend op een persconferentie.

“We zijn geschokt en intens verdrietig”, zegt de Koninklijke Marechaussee in een bericht op X. “Zijn familie is geïnformeerd en we wensen zijn naasten alle kracht toe en staan hen bij.” De man werkte op Curaçao in het kader van de versterking van grenstoezicht op de luchthaven. Het is niet duidelijk of de woningoverval ook te maken had met zijn werk. De politie op Curaçao doet onderzoek naar het incident.

De man zat ‘s avonds laat met zijn vrouw op het terras van hun huis toen ze een geluid hoorden. Hij ging kijken en vervolgens klonk er een schot. Drie mannen kwamen met maskers het huis binnen. Een van hen had een vuurwapen bij zich. Daarop gaf de vrouw hen geld en autosleutels. De mannen doorzochten het huis en namen de auto mee. Volgens de politie is die inmiddels teruggevonden.

Volgens korpschef op Curaçao Raymond Ellis wordt er in de zaak nauw samengewerkt met Nederland. “We kunnen dit niet toestaan”, zei hij op de persconferentie. “We mogen dit niet tolereren. Er wordt met man en macht aan gewerkt.” Hoofdofficier Heiko de Jong noemt het een vreselijk incident. “Het laat weer zien dat we een groot probleem hebben met illegale vuurwapens, daar wordt al hard aan gewerkt. Misschien dat dit incident ertoe leidt dat we het nog serieuzer kunnen aanpakken en ook de straffen voor illegaal wapenbezit kunnen worden verhoogd.” Demissionair minister Yesilgöz van Justitie en Veiligheid noemt het “een intens heftig bericht”. Ook zegt ze dat haar gedachten bij de naasten van het slachtoffer zijn. (NOS)…[+]