Meisje in jeugddetentie na steekpartij op school Wales

14-ZEKER-PLAATSEN--Meisje-in-jeugddetentie-na-steekpartij

WALES – Een dertienjarig meisje is gisteren voor het eerst voor de rechtbank verschenen na een steekpartij op haar school in Wales. Ze wordt vervolgd voor drie pogingen tot moord en is voorlopig in jeugddetentie geplaatst.
De tiener wordt ook verdacht van het bezit van een steekwapen op een schoolterrein. Bij de steekpartij van afgelopen woensdagochtend raakten twee leraren en een medescholier gewond. De drie liepen niet-levensgevaarlijke verwondingen op en hebben het ziekenhuis inmiddels verlaten, melden Britse media. De steekpartij vond plaats op de Amman Valley School in Ammanford, ten noorden van Swansea. Leerkrachten en scholieren verstopten zich in de lokalen. De middelbare school ging vanwege het geweldsincident vier uur in lockdown. Op de school zitten 1450 leerlingen tussen de 11 en 18 jaar oud.
De verdachte werd afgelopen woensdag ter plekke opgepakt. Ze sprak gisteren in de rechtbank alleen toen ze haar naam en adres moest bevestigen. Het meisje moet op 27 mei opnieuw in de rechtbank verschijnen. (De Telegraaf)…[+]