Meisje spijbelde om met jongeman in pension te seksen

PARAMARIBO – Een twaalfjarig meisje heeft van school gespijbeld om samen met A.N. (24), die verpleegkundige van beroep is, in een pension te seksen. Zij kregen op de bewuste dag drie keer seks met elkaar in het pension. A.N. is in detentie voor seksueel misbruik.

De jongeman wist te bewerkstelligen dat het meisje een attest kreeg voor de dag dat zij niet op school verscheen. Hij ging naar een arts en hield hem voor dat iemand zich niet goed voelde. Hij nam een attest bij de arts en betaalde daarvoor SRD 300. Toen hij het attest ontving, stond hij het af aan het meisje.

Het meisje vertrok op de bewuste dag van huis om naar school te gaan. Zij ging echter niet naar school, want zij ging met A.N. naar een pension om te seksen. De minderjarige ontmoette de jongeman in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo waar hij werkzaam is. Zij was door hem verpleegd. Het meisje en de jongeman wisselden telefoonnummers met elkaar, waarbij zij verliefd op hem raakte.

De jongeman wilde seks met haar, waarna het meisje hem ontmoette. Zij had hem gezegd dat zij twaalf jaar is. Volgens hem wist hij niet dat het meisje twaalf jaar was, maar veertien jaar. “Het is een fout geweest”, bekende A.N.

Toen het meisje van het pension kwam, werd zij afgezet door de verdachte. Het meisje verzon toen dat zij de schoolbus had gemist en met een taxi naar huis was gekomen. Zij kon echter niets over de taxi opgeven. De vervolgingsambtenaar zei dat de jongeman een positieve proceshouding had. Zij eiste twaalf maanden celstraf waarvan vier voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van twee jaar.

Advocaat Irvin Kanhai betoogde dat er geen sprake is van ongewenste seksuele intimiteiten. Hij maakte een vergelijking tussen een uitspraak van de Hoge Raad en de onderhavige zedenzaak. A.N. zit al vier maanden in detentie en betuigde spijt. Rechter Duncan Nanhoe kwam tot het bewijs, want de jongeman heeft bekend schuldig te zijn. Hij legde A.N. twaalf maanden celstraf op, waarvan zeven voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van twee jaar. WJ…[+]