Memphis niet van de partij bij CL-kraker tegen Dortmund

07-Slecht-nieuws-voor-Memphis-richting-CL

VOETBAL – Memphis Depay heeft opnieuw een blessure opgelopen bij Atlético Madrid. Een officiële bevestiging is er vanuit het Madrileense kamp nog niet, maar volgens Spaanse media is het in ieder geval zeker dat de Oranje-vedette het duel met Borussia Dortmund mist.
Volgens Marca heeft Memphis opnieuw een spierblessure opgelopen. Tijdens de laatste wedstrijd van Atlético tegen Villarreal stond Memphis gewoon in de basis en werd na ruim een uur spelen gewisseld, maar niets duidde destijds op een blessure. Afgelopen zaterdag zou het mis zijn gegaan tijdens een training. De aanvaller heeft gisterochtend een aantal medische tests ondergaan en het blijkt dat hij nu in ieder geval het duel met Dortmund zal missen.
Andere Spaanse kranten willen nog niets kwijt over de duur van de blessure van Memphis, maar het zou niet de eerste keer zijn dat Atlético het sinds zijn komst zonder Memphis moet stellen. Het is in totaal de vierde keer dat de Nederlander een spierblessure oploopt. Ook met het oog op de Champions League is het ontbreken van Memphis een zure tegenvaller. De spits bewees onlangs tegen Inter nog zijn waarde in de Champions League.
Naast Simeone zal ook Ronald Koeman met een naar gevoel naar de Spaanse berichtgeving kijken. Van gevaar voor het missen van een EK lijkt geen sprake te zijn, maar Memphis maakte onlangs na langdurige afwezigheid zijn rentree bij Oranje. In de oefenduels met Schotland en Duitsland kwam hij het overgrote deel van de speeltijd in actie. (VI)…[+]