Messi biedt verontschuldigingen aan Enzo aan

(19

VOETBAL – Lionel Messi maakte dinsdag tegen Canada zijn 109de internationale doelpunt voor Argentinië. Na de wedstrijd bood hij zijn verontschuldigingen aan Enzo Fernández aan omdat hij diens schot van richting had veranderd. Argentinië won de halve finale van de Copa America met 2-0.

In de 50ste minuut schoot Enzo Fernández richting het doel, nadat de Canadees Ismaël Koné de bal niet goed had weggewerkt. Messi, die voor de Canadese doelman Maxime Crépeau stond, veranderde de richting van de bal en versloeg Crépeau. Op sociale media is hier kritiek op geleverd. “Het was een reflex”, zei Messi. “Ik wist niet zeker of de inzet van Enzo erin zou gaan. Ik zei tegen Enzo dat het niet mijn bedoeling was om de bal te raken, maar ik zag dat de doelman naar de hoek ging en dat de bal langzaam aankwam, dus ik heb hem een beetje van richting veranderd”, zei Messi.

Met dit doelpunt staat Messi op de tweede plaats van de internationale topscorerslijst. De Portugees Cristiano Ronaldo staat op de eerste plaats met 130 doelpunten. Argentinië probeert de Copa America-titels rond het WK van 2022 aan elkaar te rijgen en hoopt de prestatie van Spanje te evenaren door het winnen van de Europese kampioenschappen van 2008 en 2012, samen met het WK van 2010. “We moeten genieten van elk moment van wat we meemaken”, zei Messi. “Ik ben me ervan bewust dat dit de laatste gevechten zijn.”

“Dit zijn statistieken. Ik ben er niet echt in geïnteresseerd”, zei de Argentijnse coach Lionel Scaloni. “Het belangrijkste is om te winnen.” De Canadese bondscoach Jesse Marsch zei dat vermoeidheid hen heeft ingehaald en parten heeft gespeeld. “Er is hitte geweest, er is gereisd, er zijn veel uitdagingen geweest. We staan nog aan het begin van ons proces. Argentinië had misschien acht jaar samen, zeven jaar samen met dit team. Wij moeten meer spelers ontwikkelen die een bijdrage kunnen leveren, zodat we ook kunnen rouleren in toernooien.” (ESPN)

Foto: Lionel Messi (r) veranderde de bal van richting, waardoor doelman Maxime Crépeau deze niet kon stoppen. (Foto: ESPN) …[+]