Messi hoopt op derde finale in drie jaar

messi

VOETBAL – Lionel Messi en zijn team streven ernaar om voor de derde keer op rij de finale van een groot toernooi te bereiken. Na de finales van de Copa America 2021 en het Wereldkampioenschap 2022, streeft Messi nu naar de finale van de Copa America 2024. In de halve finale staat Argentinië tegenover Canada.

Volgens de bookmakers is Argentinië favoriet, wat niet als een verrassing komt. In hun eerdere ontmoetingen tijdens dit toernooi was Argentinië al de sterkste ploeg. Bovendien heeft Canada nog nooit een positief resultaat behaald tegen Argentinië; elke wedstrijd werd verloren, een gelijkspel zat er nooit in. Beide landen hadden een strafschoppenserie nodig om de kwartfinale te overleven, maar Argentinië lijkt toch de betere van de twee te zijn.

Argentinië wordt over het algemeen beschouwd als de grote favoriet voor deze editie van de Copa América. Het toernooi vindt plaats in de Verenigde Staten en momenteel zijn er nog vier landen in de race. In 2021 wist Argentinië na vele jaren weer de Copa América te winnen, en na het recente Wereldkampioenschap in Qatar zijn alle ogen nu weer gericht op de Argentijnen. Binnen een periode van drie jaar kan Lionel Messi samen met zijn teamgenoten drie grote prijzen winnen, als de Finalissima niet wordt meegerekend.

Canada is het enige niet-Zuid-Amerikaanse land dat nog in het toernooi zit. Het land presteert goed op dit toernooi tussen de Zuid-Amerikaanse teams. Hoewel ze niet altijd overtuigend zijn geweest, hebben ze zich toch geplaatst voor de halve finale van de Copa América. Canada zat samen met Argentinië in Groep A. Na een nederlaag tegen Argentinië wonnen ze van Peru. Een gelijkspel in hun laatste wedstrijd tegen Chili zorgde ervoor dat Canada als tweede eindigde in de groep met vier punten. Dit is de eerste deelname van Canada aan dit toernooi. De wedstrijd staat gepland voor vandaag om 21.00 uur (Surinaamse tijd)…[+]