MF Salarbaks verrast GMI Burleson

MF Salarbaks verrast GMI Burleson

DAMMEN – Federatie Meester (MF) Arief Salarbaks heeft zijn eerste overwinning behaald bij de President Cup 2024. In het Denksportcentrum versloeg Salarbaks in de zevende ronde Groot Internationaal Meester (GMI) Guno Burleson en verliet daarmee de laatste plaats.

Salarbaks, die tot een van de favorieten behoorde om de President Cup te winnen, kende een moeilijke start. In de zes eerdere wedstrijden kon hij geen overwinning behalen. Salarbaks speelde drie keer remise en leed drie nederlagen. In de zevende ronde behaalde hij eindelijk de zege, tegen Burleson, die strijdt met MF Rinaldo Kemnaad voor de eerste plaats. De nederlaag was een zware tegenvaller voor Burleson, aangezien MF Gerson Bendt en de jeugdige Quincy Ngawikromo hem voorbij zijn gegaan op de ranglijst.

Bendt behaalde zijn derde wedstrijd door Sharvan Debipersad te verslaan. Bendt blijft door de zege de enige dammer in dit toernooi die nog niet heeft verloren. Ngawikromo speelde remise tegen Dennis Landveld. Ook Kemnaad kwam niet verder dan een remise tegen Edson Amoekonie. Door deze resultaten staat Kemnaad nog steeds aan kop met elf punten. Bendt staat tweede met tien punten, Ngawikromo derde en Burleson is gezakt naar de vierde plaats. MF Marcel Oostburg, die in de zevende ronde remise speelde tegen Derryl Bohr, maakt de top vijf compleet met acht punten.

Uitslagen zevende ronde: Amoekonie-Kemnaad: 1-1, Landveld-Ngawikromo: 1-1, Oostburg-Bohr: 1-1, Don Elliot-Ricardo Palisie: 1-1, Montazali Nazir-Johannes Alfaisi: 0-2, Stanley Moetoer-Radjesh Dipai: 2-0, Burleson-Salarbaks: 0-2 en Bendt-Debipersad: 2-0…[+]