Miljardairsdochter van bekende Silicon Valley-ondernemers gevonden in busje

15 Miljardairsdochter-van-bekende

VS – De vermiste zestienjarige dochter van twee van de bekendste ondernemers van Silicon Valley, is afgelopen zaterdagavond gevonden in San Francisco. Mint Butterfield zat samen met de 26-jarige Christopher ‘Kio’ Dizefalo in zijn bestelbusje. De man, die door de politie wordt omschreven als ‘een volwassen vriend’ van het slachtoffer, werd aangehouden op verdenking van ontvoering.
Butterfield verdween op zondag 21 april uit het huis van haar moeder in Bolinas, een buitenwijk aan de kust van San Francisco. De tiener, die ongedeerd bleef, beweert vrijwillig van huis te zijn weggelopen, maar de politie beschuldigt Dizefalo ervan haar onder druk te hebben gezet.
Voor de politie kwam de vermissing van het meisje niet als een verrassing. Butterfield wordt gezien als een probleemtiener die in het verleden al kampte met verslavingsproblemen. Om die reden zou ze bekend zijn in en rondom Tenderloin, een berucht gebied vanwege het hoge misdaadcijfer en grootschalige daklozenprobleem. Er werd door de politie eerst vanuit gegaan dat het meisje zich daar bevond.
Butterfield is de dochter van Stewart Butterfield en Caterina Fake. Die twee richtten in 2004 het fotoplatform Flickr op, waarna het in 2005 werd verkocht aan Yahoo. Butterfield richtte later nog berichtendienst Slack op, dat in 2021 door Salesforce werd overgenomen voor $28 miljard (omgerekend €26,1 miljard). Fake en Butterfield trouwden in 2001 en scheidden in 2007, het jaar dat ze hun dochter Mint kregen.
De ouders bedankten via sociale media de politie en iedereen die hen hielp met de zoektocht naar hun dochter: “Een welgemeend dankjewel aan alle familie, vrienden, vrijwilligers en vreemden die tips doorgaven en deze berging mogelijk maakten.”
(De Telegraaf)…[+]