Murray klaar voor vijfde Olympische Spelen in Parijs

Andy Murray

TENNIS – Andy Murray doet deze zomer voor de vijfde keer mee aan de Olympische Spelen. De Schotse tennisser is opgenomen in de Britse selectie voor Parijs.

De 37-jarige Murray won in zijn lange carrière twee keer olympisch goud. Hij was de beste in 2012 voor eigen publiek op het gras van Wimbledon (finale tegen Roger Federer) en in 2016 in Rio de Janeiro (finale tegen Juan Martin del Potro).

De drievoudige grandslamkampioen, de nummer 97 van de wereld, is een van de vier mannelijke spelers die door coach Ian Bates is geselecteerd voor het enkelspel. Ook Cameron Norrie, Jack Draper en Daniel Evans gaan naar Parijs, net als Katie Boulter bij de vrouwen. In het dubbelspel rekent Team GB op Joe Salisbury en Neal Skupski. Mogelijk komt Murray daarin ook in actie aan de zijde van Evans.

Het olympisch tennistoernooi wordt deze zomer gespeeld op het gravel van Roland Garros. Murray haalde daar een keer de finale, in 2016 tegen Novak Djokovic. Op de afgelopen editie ging hij er eind mei al in de eerste ronde uit tegen de Zwitser Stan Wawrinka. (De Telegraaf)…[+]