Nagelsmann vindt gelijkspel Duitsland geen ramp

Nagelsmann vindt gelijkspel Duitsland geen ramp

VOETBAL – Julian Nagelsmann zit er niet zo mee dat Duitsland de oefeninterland tegen Oekraïne, maandag, met een 0-0-gelijkspel afsloot. De bondscoach is overwegend zeer tevreden met wat het gastland van het EK laat zien.
De wedstrijd tegen Oekraïne was voor de Duitsers de voorlaatste test voor het EK. Ze oefenen vrijdag nog tegen Griekenland. Volgende week vrijdag begint het toernooi met een duel met Schotland. “Natuurlijk hadden we liever met 2-0 of 3-0 gewonnen, maar ik vind dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. De uitslag doet geen recht aan ons spel”, zei Nagelsmann na het doelpuntloze gelijkspel tegen Oekraïne. Duitsland was veruit de betere ploeg tijdens de wedstrijd in Neurenberg. Dat er niet werd gescoord, was vooral toe te schrijven aan de Oekraïense keeper Anatoliy Trubin. Hij verrichtte vooral in de tweede helft een aantal reddingen.
Nagelsmann zag dat zijn ploeg veel goed deed. “Voor mij is het belangrijkste: willen we echt winnen, of zien we wel wat er gebeurt omdat het een vriendschappelijke wedstrijd is? Ik had vandaag de indruk dat we absoluut wilden winnen”, zei de bondscoach. Hij vindt dat alle spelers uit zijn selectie zich van hun goede kant laten zien. “Ik ben ervan onder de indruk hoe iedereen met zijn rol omgaat. De invallers hadden er vandaag geen moeite mee om zich direct te laten zien. Ze stonden er meteen.” Na de eerste EK-wedstrijd tegen Schotland speelt Duitsland in de groepfase nog tegen Hongarije en Zwitserland. ‘Die Mannschaft’ heeft iets goeds te maken na twee zeer teleurstellend verlopen eindtoernooien. (VI)…[+]