Natio goed aangekomen op Sint Maarten

Natio goed aangekomen in Sint Maarten

VOETBAL – De nationale voetbalselectie van Suriname is goed aangekomen op Sint Maarten voor de tweede WK-kwalificatiewedstrijd. Suriname speelt zaterdag de tweede ontmoeting in groep F tegen Anguilla in het Raymond E Guishard Technical Center. De wedstrijd staat gepland voor 16.30 uur Surinaamse tijd.

De selectie onder leiding van bondscoach Stanley Menzo is gisterochtend met Fly All Ways vertrokken naar Sint Maarten en zal daar tot en met zaterdag verblijven. Zaterdag zal de selectie met de veerboot naar het eiland in de Caribische Zee gaan. Het is de bedoeling dat Menzo en de spelers het stadion bezoeken waar de wedstrijd wordt gespeeld. Het Raymond E Guishard Technical Center heeft een accommodatie van 1100 zitplaatsen. Na de wedstrijd zal de selectie weer de oversteek maken naar Sint Maarten om terug te vliegen naar Suriname. De selectie wordt zondagochtend vroeg in Suriname verwacht.

Menzo gaf na de wedstrijd tegen Saint Vincent and the Grenadines aan dat Natio geen enkele tegenstander moet onderschatten. “Elke tegenstander wil winnen en wij moeten op onze hoede zijn.” Voor Anguilla zal dit de eerste ontmoeting zijn in groep F. Hierna zal Suriname weer in juni volgend jaar zijn twee laatste groepswedstrijden spelen. Op 6 juni 2025 is Puerto Rico thuis de tegenstander en op 10 juni 2025 is El Salvador uit de laatste tegenstander van Suriname in de groepsfase. Anguilla komt op 11 juni 2024 wederom in actie en wel tegen Puerto Rico.

Suriname vormt samen met Saint Vincent and the Grenadines, Anguilla, Puerto Rico en El Salvador groep F. Van de zes groepen gaan de nummers 1 en 2 over naar de derde ronde. De twaalf landen zullen in de laatste ronde verdeeld worden in drie groepen van vier landen. De drie groepswinnaars zullen zich plaatsen voor het WK 2026, dat gehouden wordt in de Verenigde Staten van Amerika, Mexico en Canada. De twee beste nummers 2 van de drie groepen zullen play-offwedstrijden spelen om alsnog een plaats te kunnen bemachtigen voor het WK 2026…[+]