Natio speelt cruciale wedstrijd tegen Anguilla

VOETBAL – Het gelijkspel in groep F tussen El Salvador en Puerto Rico (0-0) is een goed teken voor Suriname. Bij een eventuele overwinning van Natio op Anguilla staat de formatie van Stanley Menzo al met één been in de derde ronde van de Concacaf Wereldkampioenschappen 2026 kwalificatie.

Suriname speelt zaterdag in het Raymond E. Guishard Technical Center zijn tweede wedstrijd tegen Anguilla. Als de formatie van bondscoach Menzo de ontmoeting wint, kan de kwalificatie naar de derde ronde niet meer misgaan. Suriname heeft de eerste wedstrijd tegen Saint Vincent and the Grenadines gewonnen met 4-1 en staat daardoor alleen aan kop in groep F met drie punten. El Salvador en Puerto Rico volgen hierna met elk één punt. Saint Vincent and the Grenadines en Anguilla hebben nog geen enkel punt behaald. Echter, Anguilla heeft nog geen enkele wedstrijd gespeeld.

Van de zes groepen gaan de nummers 1 en 2 over naar de derde ronde. De twaalf landen zullen in de laatste ronde verdeeld worden in drie groepen van vier landen. De drie groepswinnaars zullen zich plaatsen voor het WK 2026, dat gehouden wordt in de Verenigde Staten van Amerika, Mexico en Canada. De twee beste nummers 2 van de drie groepen zullen play-offwedstrijden spelen om alsnog een plaats te kunnen bemachtigen voor het WK 2026.

Voor Natio zal de ontmoeting tegen Anguilla de laatste WK 2026 kwalificatiewedstrijd zijn van dit jaar. De twee laatste WK 2026 kwalificatiewedstrijden zullen volgend jaar in juni worden gespeeld. Suriname zal dan op 6 juni eerst thuis spelen tegen Puerto Rico en op 10 juni is de laatste groepswedstrijd tegen El Salvador…[+]