Natio start WK-kwalificatie traject winnend

natio 1

VOETBAL – Suriname heeft een goed begin gemaakt voor kwalificatie voor de wereldkampioenschappen van 2026. Woensdagavond in het Essedstadion werd de groep F wedstrijd tegen Saint Vincent and the Grenadines gewonnen met 4-1, na een ruststand van 2-1.

Doelman Etienne Vaessen en aanvallend middenvelder Immanuel Pherai maakten hun debuut. Beide spelers waren direct belangrijk voor Suriname in de beginfase. Vaessen voorkwam dat Saint Vincent and the Grenadines vroeg de voorsprong nam, terwijl Pherai het tempo bepaalde van de wedstrijd. De middagzon begon de diaspora spelers parten te spelen en Saint Vincent and the Grenadines kwam hierdoor gevaarlijk opzetten. Het team nam ook de voorsprong in de wedstrijd. Een blunder van Vaessen werd in de 31ste minuut resoluut afgestraft door Oalex Anderson: 0-1.

Suriname herpakte zich en vooral Pherai zorgde voor het meeste gevaar. In de 38ste minuut werd hij neergehaald in het strafschopgebied en Sheraldo Becker maakte geen fout vanaf de witte stip: 1-1. Suriname ging door en in blessuretijd was het Jeredy Hilterman die Suriname voorsprong gaf, na een sublieme voorzet van Pheria: 2-1. Dit werd de ruststand. In het begin van de tweede helft stelde Justin Lonwijk de drie punten veilig. Van dichtbij maakte hij in de 46ste minuut het derde doelpunt: 3-1. In de 71ste minuut maakte de ingevallen Jaden Montnor aan alle illusies van Saint Vincent and the Grenadines een einde door het vierde doelpunt te maken: 4-1. De score bleef onveranderd tot het eindsignaal.

Zaterdag speelt Suriname zijn tweede kwalificatiewedstrijd uit tegen Anguilla. Naast Suriname, Saint Vincent and the Grenadines en Anguilla maken ook El Salvador en Puerto Rico deel uit van deze groep…[+]