NDP gaat samenwerking aan met drie partijen

2-NDP-gaat-samenwerking-aan-met-drie-partijen-ol

PARAMARIBO – De Nationale Democratische Partij (NDP), die tegen pre-electorale samenwerking was, is vrijdagavond een samenwerking aangegaan met de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB), Nieuw Suriname (NS) en de Partij voor Democratie en Ontwikkeling (PDO).

De voorzitters van de drie laatstgenoemde partijen verduidelijken dat elk van hen, hun identiteit blijft behouden en dat de partijen hun eigen campagne in aanloop naar de verkiezingen toe zullen voeren. Benadrukt wordt dat de partijen niet opgaan in de paarse politieke partij.

Volgens de drie voorzitters zijn er diverse redenen voor het aangaan van de samenwerking. Als eerst geloven de voorzitters dat onder de paraplu van de NDP de verkiezingen van 2025 zeker gewonnen kunnen worden. Een andere reden die de partijen opgeven is dat de samenleving betere politieke leiders verdient. Het gaat volgens de partijen om politieke leiders die hart en gevoel hebben voor de samenleving en het welzijn van het land voorop stellen. De NDP, HVB, NS en PDO menen dat de afgelopen regeerperiode overschaduwd is door diverse schandalen en een slecht financieel beleid.

Waarnemend NDP-voorzitter Ramon Abrahams, die ook aanwezig was, zei  dat enkele zaken heel belangrijk zijn voor zijn partij.  Zo wil de partij de verkiezingen van 2025 grandioos winnen. Deze verkiezingswinst is van enorm belang voor de politieke partij, aangezien bij een overwinning het verlenen van gratie aan voormalig president tevens NDP-voorzitter Desi Bouterse hoog in het vaandel staat bij de paarse partij…[+]