Neergeschoten Slowaakse premier Fico nog altijd op de intensivecare

14-Neergeschoten Slowaakse premierFico nog altijd op de intensivecare

SLOWAKIJE – De Slo-waakse minister-president Robert Fico ligt nog altijd op de intensive care, meldde zijn regering gisteren. Fico werd afgelopen woensdag neergeschoten na een kabinetsbijeenkomst in Handlová en raakte zwaargewond.
Eerder deze week werd al bekend dat Fico de aanslag op zijn leven zou overleven, maar er wel slecht aan toe is. Na het weekend wordt gekeken of hij van het ziekenhuis in Banská Bystrica overgebracht kan worden naar de hoofdstad Bratislava, meldden Slowaakse media.
Fico werd gisteren voor een tweede keer geopereerd. “Zijn toestand is nog altijd zeer ernstig”, zei vicepremier Robert Kalinák na een bezoek aan het ziekenhuis. De ziekenhuisdirecteur zei dat de artsen nog een aantal dagen nodig hebben om uitspraken te kunnen doen over zijn herstel.
Fico werd afgelopen woensdag neergeschoten op straat. Er werd direct een verdachte aangehouden. Volgens Slowaakse media gaat het om een 71-jarige voormalige beveiliger van een supermarkt.
De politie heeft zijn woning doorzocht. Daar was de verdachte bij aanwezig, gehuld in een kogelwerend vest en een helm. De woning wordt streng beveiligd door gewapende politiemensen. De autoriteiten hebben de identiteit van de schutter nog niet bevestigd. (NU)…[+]