Niet alle leerkrachten geven gehoor aan oproep onderwijsbonden

ALS-BVL-kl

PARAMARIBO – Niet alle leerkrachten hebben gisteren gehoor gegeven aan de oproep van de onderwijsbonden om thuis te blijven. Op voornamelijk voj- en vos-scholen waren enkele leerkrachten aanwezig, die normaal les hebben verzorgd aan leerlingen die aanwezig waren. Een schoolleider vertelt dat de school niet aan de  studenten heeft doorgegeven om thuis te blijven. De leerlingen die op school aanwezig waren, hebben les gevolgd van de docenten en leerkrachten die wel aanwezig waren.

 

Naar zeggen van een docent is zij gisteren normaal gaan werken en heeft zij gewerkt met de leerlingen die er waren. “Het is nu het derde kwartaal en elke schoolonderbreking is minder voor zowel de leerkrachten als de leerlingen. Dit omdat de gemiste lessen ingehaald moeten worden. Voor de examenklassen is het straks examen en die moeten goed voorbereid zijn”, stelt zij. Volgens een wiskundeleerkracht was de opkomst in alle klassen waar zij les moest geven redelijk te noemen. Zij heeft gewoon les verzorgd aan de leerlingen die op school aanwezig waren.

Enkele leerlingen vertellen dat zij geen bericht van de school hebben ontvangen dat zij thuis moesten blijven, waardoor zij normaal naar school zijn geweest.

“Ik heb via de media vernomen dat leerkrachten worden opgeroepen om thuis te blijven, maar heb officieel geen bericht ontvangen vanuit de school. Ook op de Facebook-pagina van de school was niets vermeld, dus ben ik gewoon naar school geweest. Op twee vakken na heb ik alle vakken kunnen volgen die ik normaal zou moeten volgen”, stelt Sheranie Pinas. Hoewel zij de noodzaak begrijpt van de actie, is zij blij dat niet alle leerkrachten gehoor hebben gegeven aan de oproep van de bonden…[+]