Opkomst ABOP-massameeting in Nickerie goed signaal voor 2025

4-Opkomst-ABOP-massameeting-in-Nickerie-is-goed-signaal-voor-2025-ol

NICKERIE – Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk van de ABOP was zaterdagavond in Nickerie enorm verrast met de grote menigte die aanwezig was op de massameeting in het partijcentrum aan de Landingstraat.

Het terrein was zo vol van de mensen, dat er geen mier meer bij kon en zelfs op straat krioelde het van nieuwsgierigen die kwamen luisteren naar de boodschap van de ABOP-leider en weer anderen die er waren om te feesten en voor het geval er met geld gestrooid zou worden, zij dat niet wilden missen of horen van derden. Brunswijk zegt dit niet te hebben verwacht. Brunswijk zegt met deze opkomst ervan overtuigd te zijn dat ABOP een goede beurt zal maken in 2025. De ABOP-voorzitter hield de mensen voor dat zij vanaf nu van hem gaan vervelen in Nickerie, omdat hij frequenter naar het district zal komen. Brunswijk zegt geïnformeerd te zijn dat er heel veel problemen zijn in het rijstdistrict.

Zo somde hij het grondprobleem aan van mensen die al jaren op een stuk grond wonen, maar geen  titel hebben op dat stuk grond, mensen die willen bouwen maar niet over grond beschikken, mensen die geen  BAZO- kaart hebben, bevorderingsproblemen van ambtenaren die al jaren diensthoofd zijn bij de overheid. De voorzitter, die tevens vicepresident is van de republiek Suriname, zegt vanaf deze week een team naar Nickerie te zullen sturen om mensen te registreren die een stuk grond willen om te bouwen. Hij zelf zal elke maand afreizen maar het district. Brunswijk belooft over een maand weer in Nickerie te zullen zijn om bereidverklaringen te verstrekken. “Al zijn het niet veel, wiens na twintig, maar wan begin e meki.” Brunswijk belooft ook een aantal van de problemen waarmee de mensen in het district kampen, te zullen oplossen. Overige sprekers die avond waren Djotish Jaggernath, voorzitter ABOP afdeling Nickerie, ondervoorzitter Matinus Bee en enkele sprekers uit het district…[+]