Oprichter Corendon vindt dat ultrakorte vluchten moeten verdwijnen

Corendon-oprichter hekelt ultrakorte vluchten schaf ze gewoon af

LIJNDEN –  Vakantieaanbieder Corendon heeft weinig begrip voor hogere ticketbelastingen voor vluchten over langere afstanden. Juist het vliegtuig pakken voor relatief korte afstanden is in de ogen van oprichter en grootaandeelhouder Atilay Uslu een groot probleem voor het milieu.

Het liefst ziet Uslu vluchten van minder dan 500 kilometer helemaal verdwijnen.

In het tv-programma WNL Op Zondag vroeg Uslu zich hardop af waarom er juist hogere ticketbelastingen gaan gelden voor langeafstandsvluchten in plaats van vluchten voor korte afstanden. “Schaf vliegen naar 500 kilometer gewoon af”, zei hij.

Hij verwees daarbij naar de dagelijkse vluchten van Schiphol naar Brussel. Uslu zei verder dat vakanties door alle maatregelen te duur dreigen te worden voor “de burger die hard werkt”. Daardoor kan volgens hem alleen “de elite” ze betalen.

De formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB schreven in hun hoofdlijnenakkoord dat de vliegtaks omhoog moet voor vluchten over langere afstanden. Dat raakt Corendon, dat bijvoorbeeld vakanties aanbiedt op Curaçao en Bonaire. Hoeveel hoger de extra belasting wordt, is nog niet bekend.

Topvrouw Gunay Uslu van Corendon, de zus van Atilay, noemde het tegelijkertijd noodzakelijk dat luchtvaart verduurzaamt. “Vliegen is een realiteit en dat vliegen uitstoot, is ook een realiteit. We moeten verduurzamen. Dat moet je incalculeren en dat moeten we samen doen”, zei ze.(NU)…[+]